Op zoek naar ervaren en gespecialiseerde dakdekkers voor een dakrenovatie? Dan ben je bij Dakwerken BKG aan het juiste adres

Niemand zit op een langdurige dakrenovatie te wachten. De overlast die dit met zich meebrengt is buitengewoon storend en brengt vaak de nodige hoofdzorgen met zich mee. Wanneer je jouw dak echter laat renoveren bij Dakwerken BKG, wordt deze overlast tot een waar minimum beperkt. Bij Dakwerken BKG is het vervangen van bijvoorbeeld een lekkende dakbedekking vaak alweer binnen enkele dagen verholpen. Een vervanging van het gehele dakgebinte duurt als vanzelfsprekend langer maar ook op dit vlak werkt Dakwerken BKG snel, effectief en zorgvuldig en is jouw dak alweer binnen enkele weken lekvrij.

De schade bepalen

Om de precieze omvang en aard van bijvoorbeeld een lek te ontdekken, dient er door een specialist eerst grondig onderzoek naar gedaan te worden. De specialist kijkt tijdens dit onderzoek onder andere naar de staat van het dakgebinte (bevat het houtrot of schimmel?), de staat van de dakisolatie en naar de dakbedekking zelf. Op basis hiervan wordt een offerte gemaakt waarin de omvang van het probleem en de te maken kosten opgesteld worden.

Ervaren specialisten staan voor je klaar, geen klus te zwaar

Omdat Dakwerken BKG met regionale aannemers werkt, is het werknemersbestand erg groot en is er als gevolg hiervan voor elke specifieke klus dus wel een specialist in huis. Of je nu beschikt over een zadeldak, wolfsdak, hellend dak, plat dak of mansardedak hebt; of je dakbedekking nu bestaat uit PVC, bitumen of ouderwetse dakpannen; elke klus wordt zonder problemen door ervaren medewerkers tot in de puntjes verzorgd uitgevoerd.

Dakwerken BKG helpt je de kosten zo laag mogelijk te houden

Dakrenovaties hebben de reputatie dat ze duur zijn. Dit hoeft echter geenszins het geval te zijn. Wanneer de kosten van een renovatie minimaal moeten blijven, luidt het advies bijvoorbeeld om zelf de dakpannen te verwijderen: dit betreft vaak een gemakkelijke klus die niet lang hoeft te duren, het bespaart je bovendien soms wel honderden euro’s. Door hergebruik (recuperatie), van bijvoorbeeld nog in goede staat bevindende dakpannen, bespaar je eveneens aanzienlijk in de kosten. Hergebruik van dakpannen brengt echter wel het risico met zich mee dat deze na verloop van tijd het alsnog kunnen gaan begeven. Dakwerken BKG kan daarom geen garantie bieden op recuperatiepannen. De specialist zal je hierin dan ook bijstaan met advies: op de lange termijn is het beter om de dakbedekking geheel te vervangen met nieuwe dakpannen (of eventueel de wat goedkopere dakleien).

Informeer naar de mogelijkheden tot financiering van jouw droomproject

Buiten het recyclen van materiaal om is het tevens mogelijk, afhankelijk van jouw inkomen, om middels premies een groot gedeelte van jouw ingelegde geld terug te vorderen. Vaak is het mogelijk om soms wel 20 tot 30 procent (tot 10.000 euro) van de kosten terug te krijgen. Kijk op www.premiezoeker.be. naar de mogelijkheden hiertoe. Verscheidene gemeentes in België bieden ook bepaalde subsidies aan voor dakrenovaties. Elke gemeente hanteert echter een andere norm, laat je daarom dan ook uitgebreid informeren bij jouw gemeente.