Waarom u moet kiezen voor een hangtoilet

hangend toilet

Een hangtoilet of wandcloset is een type toilet wat steeds populairder wordt. Door het eenvoudige uiterlijk oogt deze net even iets mooier dan gewone toiletten. Dit model toilet wordt aan de muur van een badkamer of wc-ruimte bevestigd. Ze zien er strak uit en zijn een geweldige oplossing voor woningen die een kleine badkamer hebben. Een hangend toilet heeft inclusief installatie niet veel ruimte nodig. Toch zijn er tegenover het aantal voordelen ook paar nadelen te bespeuren. Daarom is altijd een goede overweging nodig voor je tot aankoop overgaat.

hangend toilet

In een landschap van toiletten springt een hangtoilet er altijd bovenuit

Strak design. Een voordeel waar een gewoon toilet niet aan kan tippen is, dat het je badkamer van een strak design voorziet. De lijnen van het wandcloset en de weggewerkte afvoer en stortbak zullen helpen je badkamer te verfraaien. Je badkamer komt er stijlvoller uit te zien, wat het tot een waardevolle aanvulling maakt.

Vereist weinig ruimte. Een hangend toilet biedt niet alleen uit esthetisch oogpunt meerwaarde, het neemt ook een minimale hoeveelheid ruimte in beslag. Het toilet zelf wordt aan de muur opgehangen en neemt daardoor geen vloeroppervlak in beslag zoals bij een standaard toilet. Dit zal enorm bijdragen in het woongenot. Je hebt dus meer ruimte om extra decoratieve en innovatieve ideeën te realiseren.

Maakt makkelijk schoon. Het schoonmaken van de vloer rondom een conventioneel toilet is altijd lastiger dan bij een hangtoilet. Bij een hangtoilet zijn er nu eenmaal praktisch geen obstakels, dus vloer, wand en wc zijn goed te bereiken. Netheid is een visitekaartje van jou aan de gasten en daar draagt een opgeruimd toilet gedeelte aan mee.

Toch zijn er een aantal argumenten waar je rekening mee moet houden

Installatie kosten. De aankoop van een wandcloset is vooraf al duurder dan een standaard toilet. Heb je nog een conventioneel toilet dan zul je de boel moeten ombouwen, dit brengt kosten met zich mee waar je rekening mee moet houden.

Lastiger te repareren. Als er problemen met de stortbak zijn, is deze moeilijker te bereiken omdat deze in de wand is wegwerkt. Een wandcloset kan na verloop van tijd losraken ‒ dit hangt wel af hoe intensief deze gebruikt wordt en wie er op zit. Herstel aanpassingen moeten dan door een gekwalificeerde loodgieter gedaan worden, dat is nooit goedkoop.

Conclusie: Een wandcloset is geweldig voor wie van een moderne levensstijl houdt. Ze hebben wel extra onderhoudszorg nodig, maar dat valt in het niets bij het comfort en netheid die je ervoor terug krijgt.