Alles wat je moet weten over bloemen behang in huis

bloemenbehang

Bloemenbehang was vroeger al erg populair en is nu weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het weer terug in veel woningen. Met bloemenbehang geef je een gezellige sfeer en een moderne uitstraling aan je kamer. Of je nu voor de grote bloemen of de kleine, subtiele bloemen gaat, je kamer zal een geheel nieuwe look krijgen. Ik geef je verder in dit artikel nog wat tips over waar je op moet letten als je bloemenbehang aan gaat schaffen.

bloemenbehang

Verschillende soorten

Je hebt veel verschillende soorten bloemen behang. Je hebt natuurlijk veel variatie in de prints op het behang. De meest voorkomende bloemen die je ziet op behang zijn rozen, magnolia’s, lavendel, kersenbloesem, zonnebloemen en nog veel meer. Ook de kleur en de grootte van de bloemen kan veel verschillen. Niet alleen het uiterlijk van het behang verschilt veel, ook in de kwaliteit van het materiaal zitten verschillen. Ik zou je aanraden om niet de goedkoopste behang soort te kiezen die je tegenkomt. Vooral niet als je nog niet zo ervaren bent met het behangen. Het goedkopere behang blijft namelijk vaak niet goed plakken en scheurt sneller tijdens het behangen. Als je dus nog niet zo ervaren bent kun je beter voor het wat duurdere behang kiezen om er zeker van te zijn dat het resultaat mooi wordt.

Kleuren combineren

Het is natuurlijk ook belangrijk dat het behang kleurt bij de rest van je interieur. Probeer de kleuren uit het behang zoveel mogelijk te combineren met de kleuren van je meubels en accessoires. Als je een bloemen behang hebt met de kleuren roze, rood, wit en beige. Dan is het leuk om bijvoorbeeld rode kaarsen, roze en witte sierkussentjes, een beige kleed en roze en rode droogbloemen in een witte vaas aan te schaffen. Zo laat je de kleuren uit het behang subtiel terug komen in je interieur en zorg je ervoor dat alles mooi één geheel wordt.