Alles wat je moet weten over een natuurleien dak

Alles wat je moet weten over een natuurleien dak vind je in dit artikel. Van de keuze tot de plek: het komt allemaal aan bod! 

Eén van de opties waar je bij dakdekkers voor kunt kiezen is een natuurleien dak. Wij durven ook wel te stellen dat dit één van de mooiere opties is. Hierbij gaat het om een dak dat vervaardigd is van natuursteen. Natuurleien daken worden geroemd om hun natuurlijke en authentieke uitstraling. Dit komt doordat natuurstenen onderling kunnen verschillen op gebieden zoals de kleur, de vorm en de structuur. Elke lei heeft zijn eigen karakter. Hierdoor valt een natuurleien dak op en is het de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke look voor het dak.

Waarom kies je voor een natuurleiendak?

Hierboven vertelden we je al dat een natuurleien dak gemaakt is van natuursteen. Dit gesteente is uit de natuur afkomstig. Het wordt gewonnen uit steengroeves over de hele wereld. Na eventuele bewerking kan natuursteen ingezet worden als bouwmateriaal. Natuurstenen zijn er in allerlei varianten. Bekende voorbeelden hiervan zijn graniet, kalksteen, zandsteen, trachiet en marmer. Er zijn zowel lichte als donkere varianten van deze natuurstenen die ingezet kunnen worden als dakbedekking. Dit zorgt ervoor dat er diverse looks zijn die je kunt creëren. Waar je ook voor kiest, je bent verzekerd van een authentieke en tijdloze uitstraling. Verschillende toepassingen zijn mogelijk: woningen, monumentale panden, kerken, musea en meer.

Een natuurleien dak kan dus getypeerd worden als een natuurproduct. Dit houdt ook in dat dit type dak behoort tot de ecologisch verantwoorde bouwmaterialen van dit moment. Dit is een duurzame optie. Een dak van natuurleien is daarnaast helemaal in anno nu. De ongeëvenaarde uitstraling ontstaat doordat iedere natuursteen een eigen uitstraling heeft qua kleur, vorm en structuur. Ze zijn in vele kleuren verkrijgbaar, van wit en antraciet tot aan paars en groen. Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor antraciet. Hieronder zetten we alle voordelen van een dak van natuurleien voor je op een rij:

  • Tijdloze en unieke uitstraling
  • Ecologisch verantwoord en duurzaam
  • Natuurlijk product
  • Elke natuursteen heeft zijn eigen kleur, vorm en structuur
  • Veel varianten mogelijk
  • Diverse toepassingen zijn een optie
  • Modern en trendy
  • Geeft een woning of gebouw extra allure
  • Kan geplaatst worden door een professionele dakdekker

Door wie laat ik een natuurleien dak plaatsen?

We kunnen het ons best voorstellen dat je na het lezen van deze voordelen er ook over na zit te denken om dit type dak te laten plaatsen. In dat geval wil je bijgestaan worden door een professionele dakdekker voor wie het plaatsen van daken van natuursteen geen probleem is. Je zoekt een echte specialist.

In dat geval raden wij JDC Ambachts Dakwerken aan. Deze dak- en leidekker plaatst daken van natuurleien. Zij importeren al jaren leistenen en lopen voorop als het gaat om duurzame oplossingen voor daken. Dankzij hun ervaring weten zij als geen ander hoe natuurleien optimaal geplaatst worden. Verschillende kleuren zijn mogelijk. Dit bedrijf heeft al verschillende soorten gebouwen van een natuurleien dak voorzien, waaronder woningen, kerken en monumentale panden. Benieuwd naar wat er mogelijk is? Neem dan gerust eens een kijkje op hun website: jdc-ambachts-dakwerken.be.