Creëer welke look u wilt met vloertegels!

Met vloertegels kunt u allerlei looks creëren. Dankzij de keramische vloertegels zijn zowat alle soorten vloeren na te bootsen. Zo hebben de keramische vloertegels tegenwoordig een houtlook, betonlook en natuursteenlook variant. Deze tegels krijgen een print en structuur die eruitzien als hout, beton of natuursteen. Hierdoor is het verschil bijna niet te zien tussen een keramische vloer en bijvoorbeeld een houtenvloer. Tegels hebben enorm veel voordelen, dus qua onderhoud en levensduur is het zeker de beste keuze, maar als u de uitstraling van een tegel niet mooi vindt, kunt u nu ook een tegel kiezen met een namaak van uw favoriete vloer! Welke tegelvloer gaat u binnenkort bestellen?

Gewenste formaat vloertegels kiezen

Vloertegels zijn leverbaar in allerlei formaten. Echter wordt het wel aangeraden om als u dezelfde look wilt creëren als bijvoorbeeld een houtenplank, u ook het formaat kiest van een houtenplank. Normaliter is dit 20×120 centimeter of 30×120 centimeter. De meest gekozen formaat voor vloertegels is 60×60 centimeter of 30×60 centimeter voor de wandtegels. Echter zijn tegels in allerlei formaten leverbaar en kunt u zelfs kiezen voor tegels die 10×10 centimeter of 100×100 centimeter zijn. Tip: Kijk goed naar het formaat van de oppervlakte die u wilt gaan bedekken. Vaak kunt u daaruit herleiden wat de perfect formaat is voor uw vloertegels.

Vergeet de voegmortel en tegellijm niet!

Wanneer u vloertegels wilt gaan plaatsen, heeft u natuurlijk ook materialen nodig om het te plaatsen! Vergeet dus niet de voegmortel en tegellijm mee te bestellen bij de tegels zodat u direct aan de slag kunt met het plaatsen. Gaat u het niet zelf plaatsen maar laat u dit doen door een tegelzetter? Dan moet u van tevoren even vragen of de tegelzetter zelf voor de voeg en tegellijm zorgt of dat u het aanschaft. Wanneer u zelf vloertegels gaat zetten, raden wij u ook het nivelleringssysteem aan. Met dit systeem kunt u eenvoudig uw tegels kaarsrecht plaatsen.