De nieuwste vloertrends: Betonvloeren

Over het algemeen denken mensen bij het horen van de woorden ‘betonnen vloeren’ aan een garage of magazijn, maar de nieuwe trends in beton en op cement gebaseerde producten veranderen de ontwerp- en bouwwereld volledig. Tot voor kort dachten maar weinig mensen aan een betonnen vloer als element in huis, maar betonnen vloeren zijn een heuse trend! In zowel interieurdecoraties als in de grotere elementen zoals de vloer. Betondecor neemt ons mee in de vraag waarom beton in huis nu ineens zo’n trend in.

Duurzaamheid 

‘’Beton wordt steeds meer erkend om zijn zuinigheid en duurzaamheid. Er zijn een aantal solide redenen die het de juiste keuze voor uw ruimte maken, zoals onder andere een goede recyclebaarheid, energie-efficiëntie, duurzaamheid, de milieuvoordelen en meer.’’

Laag en langdurig onderhoud 

‘’Als u huisdieren heeft of constant gemorste vloeistoffen moet opruimen, kan het efficiënt zijn om over te schakelen naar betonnen vloeren. In tegenstelling tot andere vloeropties, hebben betonnen vloeren weinig tot geen onderhoud nodig en vertonen ze niet zo duidelijk blijvende vlekken en krassen als bij andere vloeropties’’

Trends in betonvloeren 

Omdat betonnen vloeren zo veelzijdig zijn, zijn er tal van trends die de markt domineren. Hieronder de grootste reden waarom deze trend momenteel de interieurwereld overneemt:  

Eigen uitstraling

Beton lisse, of ook wel gepolijst beton, geeft uw ruimte een unieke, gladde uitstraling. Vanwege zijn veelzijdigheid, kan het gepolijste beton worden bijgekleurd of zelfs van een patroon worden voorzien, waardoor het een scala aan verschillende looks kan krijgen. In de loop van de tijd is het steeds aanpasbaarder geworden, dus er zijn verschillende opties om het uiterlijk van uw huis of commerciële ruimte te aan te kunnen passen. 

Door kleur toe te voegen aan uw betonnen vloeren, is het gemakkelijk om uw betonnen vloeren aan te passen naar uw eigen smaak en er het beste uit te halen met betrekking tot het interieur. Hoewel het proces wat meer tijd kost, zal het uiteindelijk beter bij uw huis kunnen passen als nooit tevoren! 
Bron: https://betondecor.be/