Kun je subsidie krijgen bij dakrenovatie?

Dakrenovatie

Een complete dakrenovatie kan behoorlijk in de papieren lopen. Vaak is het nodig om het dak snel te renoveren; er zijn problemen met lekkage. Dit kan doordat er de laatste jaren weinig aan dakontmossing is gedaan, waardoor er poreuze plekken zijn ontstaan door mos en algen. Erg vervelend, terwijl dit misschien makkelijk voorkomen had kunnen worden door dakreiniging. Daarvoor is het in de meeste gevallen echter al te laat. De enige optie is om het dak helemaal te vervangen. Toch biedt renovatie ook een mooie kans. Je bent immers toch bezig en kunt er op dat moment ook voor kiezen om het dak direct goed te laten isoleren. In sommige gevallen kom je hiervoor zelfs in aanmerking voor een subsidie. Dit kan de kosten van de renovatie deels dekken en dat is mooi meegenomen, toch?

De voordelen van dakisolatie

Isolatie heeft als groot voordeel dat je huis warmer blijft. Daarnaast is het natuurlijk goed voor de portemonnee. Immers, je hoeft minder te stoken en minder door te blijven stoken, om de kamer goed warm te houden. Er wordt de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in spouwmuurisolatie, maar daar heb je weinig voordeel aan, als je ook niet direct een goed geïsoleerd dak hebt. De warmte trekt omhoog en verdwijnt dan even snel weer. Naast de bovengenoemde voordelen van minder stoken en dus minder kosten, is goede isolatie ook beter voor het milieu. En voor het Energielabel van de woning. Hoe lager het label, hoe beter verkoopbaar het huis is.

Verschillende soorten isolatiemateriaal

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal op de markt, die je ook in het dak kunt verwerken. Glaswol is wel de meest bekende, maar er zijn ook speciale isolatieplaten verkrijgbaar. Je kunt er zelfs voor kiezen om te isoleren met meer natuurlijke materialen, die iets milieuvriendelijker zijn. Wat je ook kiest, bespreek altijd met de dakdekker die je inhuurt voor de renovatie, wat de mogelijkheden zijn. Jouw keuze moet natuurlijk wel passen binnen de mogelijkheden voor het dak. En natuurlijk binnen je budget.